A panzióm honlapja egyszerűen zseniális

Nem rég indítottam el új vállalkozásom, egy nagyon csendes, barátságos vidéki panziót. Tényleg picike, összesen 20 vendéget tudunk elszállásolni, de attól, hogy ilyen emberi léptékű maradt, pont hogy nagyobb rá a kereslet. Nagyon érdekes, hogy sokan egyáltalán nem vágynak az ormótlan sokcsillagos hotelekbe, ahol a kiszolgálás persze páratlan, viszont állandóan sok ember van a szálláson és a környéken és sokaknak ez egyenlő a pihenés ellentettjével. Éppen ezért az, amit mi csinálunk meglepően kapósnak és különlegesnek mondható. Mióta kinyitottunk nem is nagyon kell azon kattogni, hogy jaj, vajon lesz-e vendég, mert hogy folyamatosan teltház van. Hogy hogy csináljuk? Jó a marketingünk. Egyrészt sokfelé hirdetjük magunkat remek képekkel, másrészt persze elérhetőek vagyunk a nagyobb szállásközvetítő oldalakon, harmadrészt pedig van egy szuper honlapunk!

Sokáig agyaltam, hogy nekiálljak-e magam csinálni egy saját oldalt, mert van ebben egy kis jártasságom, de aztán végül úgy döntöttem, hogy profikra bízom a dolgot. A tárhely vásárlás amúgy is a legegyszerűbb megoldás erre a dologra és ha minden ezzel kapcsolatos probléma egy kézben van, miközben az én kezemben van a gyeplő, az az ideális megoldás. Szóval megkerestem egy céget, akik foglalkoznak ilyen szolgáltatásokkal.

Első körben ki kellett választanom, milyen csomagot szeretnék, mire volna valójában szükségem. Ez persze leginkább annak releváns, aki egyszerre több vállalkozást futtat és több domainje van. A legegyszerűbb csomag, az SSD ONE 3800 Ft + ÁFÁ-ért lehet a miénk évente. Ez azt foglalja magában, hogy kapunk 5 db domaint 1 GB SSD tárhellyel és korlátlan e-mail fiókkal. Ez nagyon jó, mert bármikor bővül a cég újabb kollégákkal, akkor mindig lehet nekik is csinálni névre szóló e-mail címet – amennyiben persze szükséges. Ez a csomag már tökéletesen elég egy valami egyszerű tevékenységet folytató vállalkozásnak. Az én oldalam viszont tele van képekkel, videókkal, fut rajta keresztül a foglalás, szóval az eggyel nagyobb tárhely szimpatikus volt. Így hát évente 8900 Ft + ÁFÁ-ért 10 db domaint kaptam 4 GB SSD-vel és ugyanúgy korlátlan e-mail bővítési lehetőséggel. Van egyébként egy nagyon hasznos segítség a cég honlapján, ahol pontosan ezeket írja le, amit én is, hogy kinek melyik csomagot érdemes választani, milyen látogatószámhoz, vagy esetleg témakörhöz vagy tevékenységi körhöz kapcsolódóan mi az a méret, amire szükség lehet.

Három fontos eleme van annak, hogy gyorsan, hatékonyan és biztonságosan tudnak működni ezek a rendszerek: egyrészt a szervereken cPanelt használnak, ami a funkcionalitásért felel. Másrészt a CloudLinux felel a rendszer gyorsaságáért és megfelelő rendelkezésre állásáért. Harmadrészt hasonlóan fontos alappillér a biztonság, amiről az ESET EFS és Imunify360 gondoskodik. Ezekről is van egy kis olvasnivaló a holnapon, ha esetleg nem vagytok teljesen képben miről van szó, onnan pikk-pakk azok lehettek.

Ezen kívül azt is megválaszthattam, hogy milyen tartalomkezelővel szeretném a honlapokat üzemeltetni. A leggyakoribbakkal mind-mind adott a kompatibilitás, tehát a Joomla, a WordPress vagy épp a Drupal gond nélkül jó munkakörnyezet lehet, de a PHP keretrendszerekkel vagy más, egyedi fejlesztésű szoftverekkel is adott a kompatibilitás.

Végül most egy olyan biztos alapokra fektetett honlap tulajdonosa vagyok, ami csak úgy vonzza vendégeket. Egészen hihetetlen, mennyit számít egy jó megjelenés, néhány jó kép meg videó, vagy mondjuk egy jól kezelt hirdetéscsomag a megfelelő célcsoportra célozva. Nem könnyű a vállalkozók élete, de annál izgalmasabb!

tárhely vásárlás