A vidéki életben kulcsfontosságú a Pb gáz

Aki vidéken, netán a tanyavilágban él, az pontosan tudja, hogy mennyire kiszámíthatatlan tud lenni néha a gázszolgáltatás. Van, hogy teljesen jó minőségű, máskor meg 10 perc, mire lefő egy kávé. Persze a társaságok váltig állítják, hogy nem mahinálnak a minőséggel, de tény, hogy bizonyos időszakokban jóval több vízpárát tartalmaz, mint ami indokolt lenne. Drága anyósomék is hasonló véleményen vannak, bár választásuk nemigen van, mivel egy majorban élnek, ahol állatokat nevelnek, zöldséget termesztenek. Döbbenetes, hogy idős korukra is mennyire aktívak maradtak, sok fiatalt megszégyenítenek a mozgékonyságukkal. Talán a jó levegő, a sok mozgás és a háztáji ételek teszik, de szerintem jó esélyük van, hogy megérjék a 100 éves kort. Viszont Pb gáz témában rá vannak szorulva a gázpalackra, mivel odáig nem építették ki a földgáz-hálózatot, ahol ők laknak, de hát főzni mindenképp kell…

Mit tehet hát az, akinél nincs gázvezeték kiépítve, de nem szeretné mindenét szabad tűzön vagy sparhelten főzni? Nos, marad a Pb gáz palack, amit rá lehet kötni a gáztűzhelyre. Szegény apósom időtlen idők óta járt ki a közeli telepre visszavinni és újat hozni, de hát semmi sem tart örökké. Sem a telep, sem pedig apósom. Úgy hozta az élet, hogy a vállalkozás valamilyen oknál fogva megszűnt, úgyhogy nagyon gyorsan kellett valami alternatíva után nézni. Ebben voltam én nagy segítségükre a gyors reagálásommal, ugyanis igen hamar sikerült nekik egy sokkal jobb és kényelmesebb megoldást találnom a gondjukra. Méghozzá egy olyan gáztelep formájában, ahonnan ha kell, akár pár órán belül is kiszállítják a megrendelt palackokat!

Kutakodtam kicsit az interneten, kifejezetten olyan gáztöltő állomást keresve, ahol van kiszállítás is. Sokszor mondtam már az apósomnak, hogy ne erőltesse magát, a végén még megsérül, de hajthatatlan volt. Szóval a lényeg az volt, hogy egy olyan céget találjak, akik a fővárostól északra lévő régióban tevékenykednek, és a próbálkozásomat végül siker koronázta! ráakadtam egy gázpalackokkal foglalkozó vállalkozásra, akik ha kell, akár már pár órán belül kiszállítják házhoz is a palackokat, és mindezt nagyon egyszerűen, telefonon lehet megrendelni! Azzal meg sem próbáltam vesződni, hogy a weboldalt megmutassam az anyósoméknak, tévéjük is csak a ’80-as évek végén lett, szóval nem mentem volna sokra vele. Viszont a telefonszámot le tudtam nekik diktálni, és így minden megoldódott!

Pár nappal később felhívták a feleségemet a szülei, hogy megköszönjék a segítséget. Nem is gondolták volna, hogy ennyit fog könnyíteni az életükön a kiszállítás, de most már értik, miért próbáltuk rávenni őket évek óta. A gáztelep embere jött, nagyon kedves volt, hozta az új palackokat és elvitte a kiürülteket. Pontosan ez az a szolgáltatás, amire jó ideje szükségük volt. Ráadásul még így is jobban jöttek ki anyagilag az egészből, hiszen a megszűnt telep kifejezetten drága volt. Hát, igen, az idősek már csak ilyenek. Nem változtatnak a dolgon, mert “bevált”, még akkor sem, ha más megoldással sokkal jobban járnának.