Vendéglátóinkkal beszélgettünk a lakásbiztosításról

A férjemmel nemrég voltunk kicsit kikapcsolódni a hegyekben, ahol egy nagyon kedves kis fogadóban szálltunk meg. A vendéglátó házaspár igazán szeretetteljesen fogadott minket, és mivel akkor csak mi voltunk szálló vendégek, így volt lehetőségünk egy kicsit jobban megismerkedni egymással.

Nagyon dicsértük őket, hogy milyen szép majorsági fogadót hoztak létre, valóban egy idilli környezetet alakítottak ki. Erre azt válaszolták, hogy nem is olyan rég egy tűzeset minden munkájukat teljesen tönkre tette. Ez után kötöttek lakásbiztosítást a www.pannonsafe.hu/termekek/lakasbiztositas vállalatnál, mert csak így tudták magukat újra biztonságban érezni. Mondtuk, hogy nekünk csak albérletünk van, így még nem ástuk bele magunkat különösebben ebbe a témába. Erre azt felelték, hogy bizony lehet biztosítást kötni arra is, így pedig sok fejfájástól kímélheti meg magát az ember. Ezt nem is tudtuk, így kértük, hogy meséljenek kicsit a dologról.

Megtudtuk, hogy a megfelelő biztosítási összeg nem az ingatlanpiaci érték, hanem az az összeg, amennyibe az újjáépítés kerülne. Valamint a biztosítási szerződésbe bele kell foglalni minden olyan változást, ami változtat a ház értékén, ideértve például egy gyerek születését, kisállat érkezését stb. Ez azért fontos, hogy kár esetén a megfelelő biztosítási összeget kaphassuk meg. Még egész este beszélgettünk erről a témáról utána, és mi másnap megköszönve a vendéglátást és a szívélyes fogadást, tovább is álltunk és folytattuk a nyaralásunkat.