Egy rendhagyó vidéki karácsonyozásra készülés

Budapesti gyerek vagyok, a fővárosban születtem, itt is éltem mindig, viszont szerencsére többször is megtapasztalhattam a vidéki életet. Apukám borsodi, az anyai nagyapám pedig Tolna megyéből származik, így gyerekként többször is belekóstolhattam a falusi világba. Diósberényben lakott anno a nagyapám és haláláig a dédnagymamám is, szegény nagyjából nyolc éve hunyt el. Nagyon szerettem oda járni, hiszen mindig főzött, a tesómmal játszhattunk a kertben, a földeken, vagy a utcán, tipikusan mint a vidéki gyerekek. Mióta viszont már nincs köztünk a dédnagymamám, ott áll üresen a háza évek óta. Persze néha ránéz nagyapám, hogy minden rendben van-e, de egyébként nem nagyon használja senki.

Azt találtam ki idén, hogy ott kellene töltenünk a karácsonyt. Persze ehhez ki kell kicsit pofozni, no, meg feldíszíteni az egészet, hogy meglegyen az ünnepi hangulat. El is kezdtünk a húgommal kutakodni, hogy beszerezzük a cuccokat hozzá. Anyukám mindig a Pepcóban szeret ilyen kacatokat vásárolni, így egyből oda irányított minket, hogy ott nézzünk körbe, mivel olcsó és az otthoni csinosítgatáshoz az egyik legmegfelelőbb választás. Nem tartott sokáig míg erre a linkre akadtunk, akcioleso.hu/pepco-akcios-ujsag, melyre pont a legnagyobb szükségünk volt. Egyből ott állt velünk szemben az összes jelenlegi akciós újságja a Pepcónak. Sokáig lapozgatnunk sem kellett, hiszen az első oldalakon megtaláltunk mindent, amit akartunk. Fényfüzéreket, kicsit, nagyot egyaránt, például van egy, ami 25 méter hosszú, s tekintve, hogy ez egy tipikus régi kialakítású hosszú vályogház, pont ilyesmire volt szükségünk. Persze akkor már fenyőfa díszekre is szükség van, nem fogjuk a sajátunkat betuszkolni a kocsiba. Azokból sincs hiány a Pepcóban, de ajtóra akasztható dísz is és aranyág is van.

Hatalmas mázlim volt egyébként, mert ajándékok terén sosem állok jól, a barátnőm unokahúgával kapcsolatban például teljesen tanácstalan voltam, míg a magazin végére nem értem. Ott tetszettek meg a cuki karácsonyi gyerekruhák, melyekben nagyon édin festene a kiscsaj, így azt hiszem ezt is kipipálhatom.

Anyukám persze mondta, hogy nézzek festéket is, hiszen nem ártana akkor már egy-két nappal előbb lemenni és egy tisztasági festést is csinálni legalább azokban a szobákban, amiket használunk majd. Az akcioleso.hu-n ezzel sem volt gond, ugyanis több tucat üzlet leértékelt kínálatát megtalálhatjuk, így a barkácsáruházakban sincs hiány. Mindemellett a keresőbe elég beírni, hogy festék és már válogathatunk is az összes létező akciós festéssel kapcsolatos dologból.

A nagy részét tehát összeszedtük már a dolgoknak a Pepcóban meg a többi boltban, de ha még eszünkbe jutna valami, akkor elég lesz körbe nézni az akciólesőn, és biztosan megtaláljuk, amit akarunk. Kíváncsian várom, hogy telik majd az idei rendhagyó karácsonyunk.