Ha vidéken élsz, tisztában leszel a fűnyíró árak alakulásával

Vannak azok a felmérések, amikben az utcán kérdeznek meg járókelőket mindenféle témában. Van, amikor történelmi személyekről, politikai személyekről vagy a leghétköznapibb dolgokról kérdezik őket. Szerintem, ha Budapest utcáin kérdeznék meg a járókelőket arról, hogy hogyan alakulnak manapság a fűnyíró árak, nagy százalékuk még csak a közelében sem járna a jó válasznak.

A kertes ház, a vidéki élet velejárója a fűnyírás. A sok eső pedig kedvezett idén a fűnek, folyamatosan nyírhattam is a kertben, pedig ha egy dolgot kellene mondani, amit utálok a vidéki életben, az éppen ez, a fűnyírás lenne.

Szeretek a kertben dolgozni, virágokat ültetni, még a gazolás sem jelent nagyobb problémát, de a fűnyírást egyszerűen utálom. Mindig is utáltam, de lassan kiderült, hogy a régi fűnyíróm nem segített abban, hogy megszeressem.

Már nagyon rég megvan, és nem a legkorszerűbb, már minden baja van, ezért döntöttem végül hosszas mérlegelés után úgy, hogy a több évnyi jó szolgálat után nyugdíjazom a fűnyírómat és veszek egy másikat.

Ami azt illeti, ha a fűnyíró vásárlásom előtt kérdeztek volna a fűnyíró árak jelenlegi helyzetéről, én is éppen csak annyit tudtam volna róluk, mint Budapest bármely paneljának lakója. Nem vettem, nem volt szükségem rá, csak használtam azt, ami megvan.

De végül muszáj volt egy újat vennem, ez már akadt, már minden baja volt. Egy barátom ajánlotta a www.bestmarkt.hu oldalt, ahol rengeteg elektronikai cikkel lehet találkozni. A sok okos kütyü mellett pedig robotgépek és még fűnyíró is kapható náluk. És itt vetettem bele magamat jobban a fűnyírók világába. Nagyon sok fűnyírót lehet náluk kapni, ami egy kicsit meglepett. A legtöbb elektronikai webshopban nincsen ekkora kínálat.

Egy egész délutánom elment azzal, hogy megpróbáltam megérteni a fűnyírók világát és igyekeztem megtalálni azt az egyet, ami hosszú ideig a társam lehet még jóban rosszban, és lehetőleg nem megy tönkre 2-3 év múlva.

Sikerült egy egészen pénztárca barát fűnyírót választanom. Nem szerettem volna most elektromosat, inkább egy benzines modell mellett döntöttem.

Eddig nem is tudtam, hogy léteznek robot fűnyírók, pedig itt ezeket is lehet kapni. Az egészen olcsó kis elektromos fűnyíróktól kezdve a komolyabb benzinmotorosokon át a robot fűnyírókig mindent meg lehet itt találni.

Igyekeztem egy jónak számító márkát megvenni, hátha kicsit élvezetesebb lesz ezzel az annyira gyűlölt fűnyírás. Házhoz szállítással meg is rendeltem a készüléket, ami pár napon belül meg is érkezett a külső raktárról.

Sajnos nem szerettem meg egyről a kettőre ezt a fajta kerti munkát, de sokkal kevésbé terhel meg a fűnyírás és sokkal gyorsabban is végzek vele. Megérte megvenni az új fűnyírómat, szerintem a régi is hálás érte, hogy végre nyugdíjaztam.