Ha kirúgja a ló a fogad, ne csüggedj, van megoldás!

A családommal úgy döntöttünk, elmegyünk egy kellemes hétvégi kikapcsolódásra vidékre, egy majorsági szállásra. Találtunk is egy nagyon tuti kis helyet, ahol volt istálló, disznóól, tehenek és egy csomó egyéb haszonállat. A szállásadó direkt arra alakította ki a területet, hogy a városi puhányok belekóstolhassanak a tanyasi életbe. És ugye, ami egy ott dolgozónak mindennapi munkát jelent, az nekünk egy új dolgot, amit eddig még nem próbáltunk. Lehetett traktort vezetni, birka pásztorkodni, szántani, vetni, aratni.

Egy hetet terveztünk eltölteni a tanyán, de már az első nap hulla fáradtak voltunk. Szerencsére a tulajdonos kegyes volt a vendégekhez, és aki elég keményen dolgozott, az este kipihenhette a nap fáradalmait a luxus kialakítású fürdő részlegen. Volt ott jakuzzi, koktélbár és kényelmes fekvőhelyek.

Rajtunk kívül 5 másik család is szerencsét próbált a különleges szálláshelyen. Egyikük se volt hozzászokva az effajta kemény fizikai munkához, úgyhogy esténként sok időt töltöttünk együtt a pihenőben. Az utolsó előtti nap vicces eset történt. Egy kedves ló megelégelte a bénázásom, és egy villámgyors mozdulattal kirúgta 3 fogam. Mikor este eldicsekedtem a harci sérülésemmel, az egyik kedves család anyukája azt javasolta, egyből keressem fel a fogorvosbudapest.info oldalát.

Ez egy olyan rendelő, ahol kiváló fogorvosok és asszisztensek végzik az orvosi beavatkozásokat. Az én esetemben fog implantátum beültetésére volt szükség, és merem állítani, hogy ebben ők a legjobbak. A weboldalukon a felső menüben egyből megtaláljuk az ár listát, ahol nagyjából tájékozódhatunk a fogpótlás költségeivel kapcsolatban.

Az új fog felépítése egy összetett folyamat, több lépésből áll. Először egyeztetni kell az orvossal, hogy pontosan megállapítható legyen milyen módszerrel, és anyagokkal építik fel a csini új fogat. A pontos ármeghatározás is ekkor történik, hiszen csak úgy lehet meghatározni mennyibe kerül, ha látja a doki a pácienst. Ha megvolt a konzultáció, jöhet a fúrás faragás. Laikusként azt gondolhatja az ember, hogy a fog implantátum az az egész fogat magában foglalja. A dolog ennél bonyolultabb. Az implantátum valójában csak egy nagyon speciális kis csavar, amit behelyeznek az álkapocsba, és utána lehet rá építkezni.

A Fogorvos Budapestnél ezt a műveletet 120.000 Ft körüli összegért végzik el. Egyáltalán nem mindegy milyen implantátum kerül be, hiszen egy gagyi minőségű eszköz óriási károkat okozhat a jövőben. Ha őket választod, ettől nem kell félned, mert a legelismertebb piacvezető márkákkal dolgoznak együtt.

Az általuk használt fog implantátumok mikroérdesedéssel vannak kialakítva, ami nagyban csökkenti az implantátum kiesésének veszélyét a gyógyulási időszak alatt. Ez annak köszönhető, hogy pozitívan befolyásolja a csontosodást, és az implantátum biológiai stabilitását. Az implantátum formai kialakítása az összes modern elvárásnak megfelel. Önmetsző, csonttömörítő és mikromenetekkel vannak ellátva, melyek különböző pozitív hatásokkal bírnak. Az önmetsző menet a magas stabilitásért felel. A csonttömörítő menet kíméletesen tömöríti a spongiosa állományt. A mikromenetek pedig a tökéletes fiziológiás erőelosztást valósítják meg. Mindezek mellett az implantátumok kúposan vannak kialakítva. Ez azért jó, mert így képesek bakteriális szempontból átjárhatatlan kapcsolatot létesíteni. Tehát ha a Fogorvos Budapestet választod, biztos lehetsz benne, hogy a legjobb, neked leginkább megfelelő implantátum kerül a szádba.

Ha megvan az implantátum, jöhet a felépítmény, ami tulajdonképpen egy csiszolt, mérnöki precizitást, és művészi szépérzetet ötvöző műfog. Ezt kell rászerelni a beültetett implantátumra. Egyenes, és szögtört felépítményt is csinálnak, előbbi irányára 40.000 Ft, utóbbié 45.000 Ft.

Miután bekerült az implantátum, és a felépítmény is a helyén van, jöhet a lényeg, a korona. A fémkerámia korona 45.000 Ft, a cirkónium korona 65.000 Ft körül érhető el náluk. Ezekből van csavarozható verzió is, amely 30.000 Ft felárral kapható meg.

A weboldalon érdemes rámenni a „Munkatársaink” menüpontra, hogy lássuk kik is végzik el ilyen tökéletesen a fogorvosi beavatkozásokat. Két fogorvos és egy asszisztens dolgozik a rendelőben. Az orvosok több mint 20 év tapasztalatával büszkélkedhetnek, az asszisztens hölgy pedig már 30 évnél is több ideje van a pályán. Bemutatkozásukban elmondják, hogy nem csak a hibátlan munkavégzés fontos számukra, hanem az is, hogy a páciens végig biztonságban, barátságos közegben érezze magát.