Nyaralás után segített a PC mentor számítógép és laptop szerviz

Csodálatos belföldi nyaralásunk a Dunántúlon

Egy csodálatos hetet töltöttünk a párommal a Dunántúlon nemrég, bepótoltunk mindent, amit eddig kihagytunk. A jelenlegi helyzetben nem igazán tudtunk utazni, a határzárak és a fel-fel törő, növekvő koronavírus esetszámok miatt kockázatosnak is tartottuk volna, hogy nekivágjunk a nagyvilágnak. Azt viszont mindketten éreztük, hogy szükségünk van a pihenésre és a változatosságra. A munka csökkentett óraszámban is pörgött mindkettőnknél, így alaposan elfáradtunk. Ha valamikor, hát idén tényleg nagy szükségünk volt rá, hogy kicsit kieresszük a fáradt gőzt, és elmenjünk pihenni! Olyan helyet szerettünk volna választani, ami távol van a várostól, és nagyon közel van a természethez, hogy minél jobban a békére, a nyugalomra, és egymásra tudjunk fókuszálni. Ezért végül a Dunántúlon kötöttünk ki, egy igazán szép, idilli majorságban.

Egy hetet töltöttünk ezen a gyönyörű vidéken, és maximálisan feltöltődve érkeztünk haza. Minden zegzugát bejártuk a majorságnak, ahol laktunk. Ismét azt kell, hogy mondjam, hogy a vidéki emberek vendégszeretete és közvetlensége páratlan. Városi lakosként olyannyira eltávolodtunk már ettől az életérzéstől, hogy szabályosan jól esett visszatérni ebbe a közegbe, és kicsit elfelejteni az otthoni problémákat. Ha belegondolok, tulajdonképpen mást sem csinálunk, csak végig rohanjuk az egész életünket… jó ez nekünk? Mire jó mindez? Nem is tudom pontosan megmondani… Így hát kicsit felemás érzésekkel érkeztünk haza. Egy kósza gondolat erejéig még az is megfordult a fejünkben, hogy hátat fordítunk az eddigi életünknek, és leköltözünk vidékre… Végül azonban elhessegettük ezeket a gondolatokat. Tulajdonképpen szeretünk a városban, csak szükségünk volt rá, hogy megállítsuk az időt egy kicsit.

Hazaérve nem várt problémával találtam szemben magam

Telítődtünk, de a nyaralásból maximálisan feltöltekezve érkeztünk haza. Szükségünk is volt rá, ugyanis a hazatérés után nem sokkal újabb problémával kellett szembesülnünk. Elromlott a laptopom. Kicsit kétségbe is estünk, ugyanis másodállásban egyéni vállalkozóként is dolgozom, és az otthoni laptop egyben munkaeszköznek is számított. Egy rövid kétségbeesés és ijedelem után azonban nem hagytam elhatalmasodni rajtam a pánikot, hanem elkezdtem szerviz után nézni. A Google és a Facebook értékelései alapján a PC mentor számítógép és laptop szerviz tűnt a legmegbízhatóbb budapesti számítógép és laptop szerviznek, így úgy gondoltam, teszek velük egy próbát. A 14. és az 1. kerületben volt szervizük – hozzám az utóbbi lokáció esett közelebb, így ott kerestem fel őket személyesen.

Már belépéskor nagyon szimpatikussá vált a csapat. Amikor érkeztem, épp egy másik laptop javításával foglalkoztak, de ahogy beléptem az ajtón, onnantól kezdve teljes figyelemmel csak rám fókuszáltak. Nem folytatták a másik laptop javítását, és jegyzőkönyvet sem vettek fel egyéb problémáról. Udvariasan leültettek és meghallgatták a problémát, egyedül az én laptopommal kapcsolatos dolgokat jegyezték fel. Röviden elmondtam nekik, hogy a laptop hiába is kapcsol be, nagyon rövid idő után magától kikapcsol, elsötétül a képernyője, és nem igazán jövök rá, mi okozhatja a problémát. Kicsit kérdezgettek még egyéb hibákról is, például, hogy észleltem-e, hogy mostanában jóval hangosabb a laptopom működés közben, mint korábban volt. Ezen kicsit elgondolkodtam, de végül igennel feleltem, én is felfigyeltem már erre a hibára.

A PC mentor számítógép és laptop szerviz sietett a segítségemre

“Akkor nagy valószínűséggel a ventilátorral és a hűtéssel lesz csak probléma” – mondták. “Mikor volt utoljára tisztítva a gép?” – kérdezték aztán. Nos, itt kissé elszégyelltem magam. Így, hogy rávilágítottak a problémára, be kellett látnom, hogy az utóbbi időben eléggé elhanyagoltam a laptop tisztítását. A kollégával megegyeztünk abban, hogy első körben laptop tisztításban gondolkodunk, de mindenképpen végeznek egy teljes átvizsgálást a gépen, hogy lássák, mi lehet a probléma igazi oka. Teljes átvizsgálást minden esetben végeznek, e nélkül hozzá sem szoktak nyúlni a gépekhez, erről is tájékoztattak a szervizben. Ezt követően, amikor már látják, mi is okozhatja a hibát, és mit kell megjavítani a laptopon, fogok kapni egy árajánlatot, és ezt követően kezdik meg a javítást.

Mivel a gépet munkához is használom, ezért lehetőségem lett volna sürgősségi laptop tisztítást is kérnem. Mivel azonban a vállalati géppel is ki tudom húzni a javítással, ezzel a lehetőséggel nem éltem. Így normál laptop tisztítási díjjal számoltunk, ez 1-3 munkanap alatt törtnő tisztítást jelent. De ha esetleg üzleti laptopot visztek be hozzájuk, annak a tisztítása sem sokkal drágább. Ebben az esetben 12.500 Ft helyett 20.000 Ft a javítás. Sürgősségi javítás esetén ez is emelkedik egy kicsit, de persze ilyenkor az ember mérlegel – ha valóban fontos a gyorsaság, megéri belefektetni a plusz költséget. Kissé megnyugodva értem haza a vizitről, mert úgy éreztem, a PC mentor számítógép és laptop szerviznél jó kezekben tudhatom a laptopomat. A teljes átvizsgálás ténye is megnyugtatott, nem jellemző, hogy más szervizek ennyire alaposan járnának el a hozzájuk bevitt gépekkel. Így ha a hűtésen kívül mégis van valami egyéb problémája is a laptopnak, arra hamar fény fog derülni szerencsére.

Újabb elégedett ügyfelet szereztek a személyemben

Ráadásul a PC mentor számítógép és laptop szerviz 100%-os garanciát vállal minden elvégzett munkájára. Így ha végül nem sikerül megoldaniuk a hibát, amivel a gépet bevittem hozzájuk, nem számítanak fel semmilyen költséget. Számomra ez is azt bizonyítja, hogy a csapat biztos a dolgában, és tudják, mit csinálnak. Ráadásul mint kiderült, nemcsak megbízhatóak, de tisztességesek is, és mindenféle rejtett költség nélkül dolgoznak. Az átvizsgálás után ugyanis felhívtak, és pontról pontra leegyeztettük, mi a baja a készüléknek, és melyik javítás mennyibe kerül majd rajta. Így kizárólag akkor kezdték el a javítást, amikor már tájékoztattak a lépésekről, és rá tudtam bólintani a javítási költségekre. Így centről centre csakis olyan javítás történt a gépemen, amit jóváhagytam, és amivel maximálisan tisztában voltam én is.

Az eredmény? Kicsit úgy érzem magam, mintha egy teljesen új gépet kaptam volna vissza. A laptopomért két nappal később már mehettem is, szinte észre sem vettem, hogy nincs nálam. Az üzletben tényleg csak annyit fizettem, amiben megállapodtunk, és még mielőtt hazavittem volna a készüléket, a helyszínen ellenőriztük, hogy valóban megfelelően működik-e. Bízom benne, hogy egy darabig már nem lesz probléma a géppel, a PC mentor számítógép és laptop szerviz szakértelme engem meggyőzött. Ugyanakkor a beszélgetés során az is kiderült, hogy ha nagyobb gond történik, vagy olyan hibával szembesülök, amit csak az otthonomban, a helyszínen tudnak megjavítani, arra is van lehetőség. Ebben az esetben egyszerre több készüléket is tudnak javítani, ráadásul nem számolnak fel dupla árat érte. (Helyszíni javításnál ugyanis óradíjjal dolgoznak.) Így bátran ajánlom őket mindenkinek, aki laptop problémával küszködik. Ha a PC mentor számítógép és laptop szerviz csapatát keresitek fel, biztosan elégedetten fogtok távozni!